آخرین به روز رسانی در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۲ توسط ویوپارک
به طور خلاصه و بیان ساده, در مرحله میکس لایه های صوتی توسط مهندس میکس با یکدیگر ترکیب می شوند تا به درستی در کنار هم شنیده شوند؛ اما در مرحله مسترینگ میکس نهایی پولیش شده و تغییرات جزئی اما به شدت تاثیرگذار برای ایجاد تعادل و ارتقا اثر انجام میشود.
می توانید این مطلب را به صورت ویدیو تماشا کنید:
شش تفاوت مهم بین میکس و مسترینگ:
۱. تمرکز اصلی: در میکس بین هر المان واحد (Element/Layer) تعادل ایجاد میکنیم و لایه ها را به یک مجموعه متعلق به همدیگر تبدیل میکنیم. اما در مسترینگ مجموعه نهایی یعنی میکس را ارتقا و جلا میدهیم.
۲. محدودیت دسترسی به لایه ها: در پروژه میکس به تمام المان ها و لایه ها دسترسی داریم اما در مسترینگ اصولا فقط به میکس نهایی دسترسی داریم (یا چند گروپ ترک برای Stem Mastering) و نمیتوانیم تغییرات مجزا و دقیقی بر روی هر المان ایجاد کنیم.
۳. تعادل کلی و جزئی: در هر دو به دنبال ایجاد تعادل (Balance) هستیم اما در میکس در حال ایجاد تعادل بین المان ها و جزییات و در مسترینگ بین کل محتوا و مجموعه.
میکس باعث میشود هر المان نقش خود را درست ایفا کند و مسترینگ باعث می شود کل مجموعه به درستی شنیده شود.
۴. ابعاد و وسعت پروژه: پروژه میکس میتواند بسیار بزرگ و زمان گیر باشد؛ برای مثال یک اثر میتواند بالای ۳۲ لایه (Layer/Channel) داشته باشد, در حالی که در مسترینگ پروژه از ۸ لایه بالاتر نمی رود.
۵. میزان پردازش ها: تعداد و شدت تغییرات و پردازش ها در میکس می تواند بسیار زیاد باشد اما در مسترینگ بسیار جزئی و ریز.
۶. هدف نهایی: هدف میکس برجسته سازی و به نمایش گذاشتن دید تولید کننده اثر و محتوا هست, اما در مسترینگ هدف اصلی ارائه اثر در قاب مشابه یا زیباتر از آثار سایر هنرمندان می باشد.
اگر علاقه دارید که عمیق تر درباره میکس یا مسترینگ (Mix & Mastering) بدانید به سایر مطالب وبسایت ما مراجعه کنید.
امیدواریم که این مطلب در تفکیک و شناخت بیشتر این دو مبحث به شما کمک کرده باشد.
جهت ثبت سفارش یا مشاوره با ویوپارک ارتباط بگیرید!