آخرین به روز رسانی در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ توسط ویوپارک
دیستورت شدن خودخواسته صدا به دست افراد ماهر می تواند به عنوان یک ابزار خلاقیت قدرتمند عمل کند و انواع و اقسام رنگ را به محتوا یا اثر اضافه کند. اما دیستورت شدن ناخواسته ممکن است باعث نابودی کامل برداشت شما شود. به همین علت مطالب زیادی در مورد چگونگی حذف یا تعدیل آن وجود دارد.
میتوانید این مطلب را به صورت ویدیو تماشا کنید:
به طور کلی هرگونه پردازش بر روی صدا باعث تغییر سینگال می شود اما در دنیای صدا دیستورت شدن به معنی آسیب رساندن و تخریب خود خواسته و یا ناخواسته صداست.
انواع دیستورت شدن ناخواسته و مخرب از جمله: هارمونیک و غیر هارمونیک (موزیکال و غیر موزیکال), الیاسینگ (Aliasing), ترانکیشن (Truncation) و کلیپینگ (Clipping) که در ادامه به شرح مورد آخر می پردازیم.
به بیان ساده زمانی که سیگنال از حداکثر توان مدیریت یک سیستم صوتی عبور کند و آسیب ببیند به آن کلیپینگ (Clipping) یا برش خوردن گفته می شود. این اتفاق ممکن است در هر مرحله ای از زنجیره ضبط تا پخش صدا که از میکروفون شروع شده و تا بلندگو ادامه دارد رخ دهد اما اصولا این اتفاق بخاطر بی احتیاطی در تنظیم صحیح تقویت کننده پری آمپلی فایر میکروفون اتفاق می افتد.
گاهی اوقات دیگر امکان برداشت مجدد وجود ندارد و شما به ترمیم و اصلاح صدا نیاز پیدا میکنید. در این هنگام می توانید بازیابی فایل خود را به یک کارشناس در زمینه صدا بسپارید. با شناخت درست تجهیزات و اصول ضبط, پردازش و پخش صدا از کلیپ شدن صدا می توانید جلوگیری کنید.